művész


Lado Ataneli

Lado Ataneli

magánénekes, bariton

A grúz bariton tanulmányait a Tbiliszi Nemzeti Konzervatóriumban végezte, 1989-ben debütált a Tbiliszi Nemzeti Opera színpadán Renato szerepében, Verdi Az álarcosbál című operájában. Két évvel később első díjat nyert a barcelonai Francisco Vinas Énekversenyen, amelyet számos rangos európai versenygyőzelem követett. Nemzetközi karrierje 1995-ben egy nagysikerű augsburgi…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

magánénekes, bariton

A grúz bariton tanulmányait a Tbiliszi Nemzeti Konzervatóriumban végezte, 1989-ben debütált a Tbiliszi Nemzeti Opera színpadán Renato szerepében, Verdi Az álarcosbál című operájában. Két évvel később első díjat nyert a barcelonai Francisco Vinas Énekversenyen, amelyet számos rangos európai versenygyőzelem követett. Nemzetközi karrierje 1995-ben egy nagysikerű augsburgi Tosca-előadással kezdődött, azóta Ataneli egyike a nemzetközi operaszínpadok legkeresettebb baritonistáinak. Repertoárján elsősorban Verdi és Puccini művek, valamint verista operák szerepelnek.

Olyan kiemelkedő dirigensek irányításával lépett színpadra, mint James Levine, Carlo Rizzi, James Conlon, Fischer Ádám, Marcello Viotti és Christian Thielemann. Lemezfelvételei közül kiemelkedő sikert aratott a 2002-ben kiadott Gioconda, amelynek tenorfőszerepét Plácido Domingo énekli.

A londoni Covent Garden színpadán a Parasztbecsület Alfiójaként mutatkozott be, a milánói Scalában Riccardo Muti vezényletével a Nabucco címszerepében debütált. A Berlini és a Hamburgi Staatsoper állandó vendégművésze. A Metropolitanben a Traviatában és a Nabuccóban ismerhette meg a New York-i közönség. Hazánkban először a 2004-es BudaFesten, egy operagálán mutatkozott be Lukács Gyöngyi partnereként.
G. Verdi: Otello

G. Verdi: Otello

Magyar Állami Operaház
  • Jago

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X