művész


Andrejs Zagars

Andrejs Zagars

Rendező.

A Lett Zeneakadémián és a Filmművészeti Stúdióban diplomázott 1982-ben. Színészként orosz és lett filmekben, színházakban szerepelt, majd rövid idő alatt napjaink egyik legérdekesebb és leginnovatívabb színpadi rendezővé vált. 1996 óta a Lett Nemzeti Opera főigazgatója, amely vezetése alatt nemzetközi hírnévre tett szert. Hogy bemutassa a Lett…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Rendező.

A Lett Zeneakadémián és a Filmművészeti Stúdióban diplomázott 1982-ben. Színészként orosz és lett filmekben, színházakban szerepelt, majd rövid idő alatt napjaink egyik legérdekesebb és leginnovatívabb színpadi rendezővé vált. 1996 óta a Lett Nemzeti Opera főigazgatója, amely vezetése alatt nemzetközi hírnévre tett szert. Hogy bemutassa a Lett Nemzeti Opera legjobb produkcióit, létrehozta az évenként megrendezett Rigai Operafesztivált, amelyet a külföldi közönség mellett a világ vezető zenei folyóiratainak kritikusai is folyamatosan látogatnak. Színpadi rendezőként az elmúlt években olyan klasszikus operákat állított színpadra, mint A bolygó hollandi, a Démon (Rubinstein), a Pikk dáma, a Kisvárosi Lady Macbeth, a Traviata, a Carmen és a Nabucco. Operatársulatával és rendezéseivel külföldön is vendégszerepelt, többek között a dalhallai (Svédország) és a savonlinnai (Finnország) operafesztiválokon, a moszkvai Új Operában, Cataniában és Bordeaux-ban. A 2008/2009-es évadban debütált Németországban; Massenet Wertherével Erfurtban és Borodin Igor hercegével Essenben. 2009 májusában Rigában állította színpadra a Don Giovannit.

R. Strauss: A rózsalovag / Die Rosenkavalier

R. Strauss: A rózsalovag / Die Rosenkavalier

Magyar Állami Operaház
  • Rendező

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X