Program


Lady Budapest
4

Lady Budapest

Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Lady Budapest

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 20. péntek, 19:00

Az Operettszínház egy különleges bemutatóval tiszteleg az 56-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt. Tábori György Utazás című műve, melyet Lady Budapest címmel is játszottak, a forradalom hőseinek állít emléket. Az Operettszínház Lady Budapest címen fogja játszani, hiszen ez a történet egy nőről szól, egy igazi lady-ről, aki bármit megtenne, hogy kimentse szerelmét az 56-os megtorlás őrületéből. Főszereplői Veres Pál, egyetemi oktató és forradalmár, és szerelme Lady Ashton, a bátor angol hölgy. A forradalom bukása után mindkettőjüknek menekülniük kell az országból, és más, az országban ragadt külföldivel és forradalmárokkal együtt egy autóbuszos utazáson keresztül próbálják meg elérni a határt. Csakhogy Szurov őrnagynak, a határ mellett állomásozó szovjet hadtest vezetője gyanút fog - megállítja a menekülő csapatot, és időközben ő is beleszeret Lady Ashtonba. Különös macska-egér játszma alakul ki, ahol a kötelesség küzd a szerelemmel, a kegyetlenség az önfeláldozással.

Tábori György regénye egyszerre tartalmazza egy olyan ember élettapasztalatát, aki mind Magyarországon, mind külföldön megtapasztalta az életet, és egy olyan író zsenialitás feszültségkeltését, aki magával Hitchcockkal is dolgozott. A rock-musical Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve, akik kétségtelenül világelsők a magyar történelem viharos pillanatainak színpadra vitelében, hiszen az ő érdemük a nagysikerű Abigél is. Az Utazás avagy Lady Budapest című darab a forradalom negyvenedik évfordulójára készült, és most, a Bakáts téri bemutató után húsz évvel, a hatvanadik évfordulón újra színpadra kerül, felújított formában. Archív felvételek és modern színpadtechnika segítségével Somonyi Szilárd rendezése színpadra idézi majd a forradalom hősies káoszát,és a menekülés rettenetét.

Ajánlatunk


Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A Huszka Jenő nagyszerű slágereivel dús operett-álma a szenvedély és a komikum végletes formái közé vezet - egy meglehetősen szűk,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X