Program


zzEgy anya története
6

zzEgy anya története

Fekete Gyula: Egy anya története

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 8. kedd, 19:00

A Miskolci Operafesztivállal együttműködésben mutatta be a Budapesti Operettszínház, Zsótér Sándor rendezésében az Egy anya története című kortárs operát, mely az Ikercsillagok évében a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében látható.

A különleges vállalkozás egy megrendítő történet az anya-gyermek kapcsolatról Hans Christian Andersen, a nagy dán mesemondó műve nyomán. Fekete Gyula zeneszerző "requiem-drámája" dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze az önzetlen, önfeláldozó szeretet összetett képét. A zeneszerző így fogalmaz a műről: "Az Egy anya története Andersen egyik legszebb meséje, melyet ő maga is az öt legkedveltebb írása közé sorolt. Az önzetlen, sőt, önfeláldozó szeretetről szóló mű több dán, angol és olasz filmalkotót ihletett már meg, ez alkalommal opera született belőle. A mese, Andersenre oly jellemző módón, szomorúan kezdődik, és fokról fokra még szomorúbbá válik, ám furcsa módon a befejezés - a szerző zsenialitásához hűen - gyönyörű magaslatokba ér, feltárva a szeretet összetettségét: ha igazán szeretünk valakit, képesnek kell lennünk elengedni, akár fájdalom árán is, hogy megtalálja saját boldogságát, melyet talán nem mi jelentünk a számára."

Az Egy anya történetével egy zeneileg és szereposztásában is különleges, igazi kortárs zenei csemegét kínálunk.

Közreműködik a Színház Zenekara.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A Huszka Jenő nagyszerű slágereivel dús operett-álma a szenvedély és a komikum végletes formái közé vezet - egy meglehetősen szűk, intim térben, a Raktárszínházban. A Lili bárónő ezúttal egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X